• Het Inkijkmuseum
    Het kleinste en toch grootste kunstmuseum van Nederland

Samen Nederlands leren in Het Globaal Dorp

De Nederlandse taal leren kan nog best een onderneming zijn. En hoewel het mogelijk is een taalcursus Nederlands te volgen, is dit toch heel iets anders dan dagelijks gesprekken voeren met Nederlanders. Dat is namelijk de beste manier om de taal te leren spreken én begrijpen! Het Globaal Dorp van het Inkijkmuseum is dan ook de ideale plek om Nederlands te leren in Eindhoven. Ideaal voor expats, buitenlandse studenten en statushouders.

Met taal komt u verder

Wonen en werken in Nederland is behoorlijk lastig als u de taal niet beheerst. Echter is Nederlands voor anderstaligen vaak – in eerste instantie – een raadsel. Het is best een lastige taal om te leren, maar dat betekent natuurlijk niet dat het onmogelijk is. Zeker niet wanneer u bij het Inkijkmuseum komt voor een cursus Nederlands. Een stuk laagdrempeliger en gezelliger dan een standaard integratiecursus!

Het programma van de cursus Nederlands voor anderstaligen is namelijk niet enkel gericht op taalvaardigheid, maar ook op cultureel begrip en dagelijks gebruik. Het Inkijkmuseum begrijpt dat het niet makkelijk kan zijn om ergens anders een nieuw leven op te bouwen. U zult dus niet alleen lessen volgen, maar ook bezig zijn met allerlei leuke activiteiten. Samen met uw medecursisten en met Nederlanders!

De Nederlandse taalcursus neemt in totaal 3 maanden in beslag en stelt u in staat Nederlands A1 en Nederlands A2 onder de knie te krijgen. Iedere les duurt een uur en vindt plaats in het museum aan de Dommelstraat 2-A te Eindhoven. U bent van harte welkom!

Sociale, culturele activiteiten

De Nederlandse lessen zijn niet de enige manier waarop u bij het Inkijkmuseum Nederlands kunt leren. Er zijn nog tal van andere activiteiten die zijn gericht op sociaal en intercultureel samenzijn. Zo leert u niet alleen de Nederlandse taal, maar krijgt u ook een beetje van de Nederlandse cultuur en maatschappij mee. Schuif bijvoorbeeld eens aan bij een Art & Bite-avond, woon een kunstpresentatie bij, ga mee naar de bioscoop of doe mee met vrijwilligerswerk. Zo blijft u in aanraking komen met Nederlanders, leert u de cultuur beter kennen en zult u zich een stuk sneller thuis voelen. Ook nadat u de taal onder de knie heeft gekregen, bent u uiteraard nog steeds van harte welkom om mee te doen met de activiteiten.

Nederlands leren? Schrijf u in voor een taalcursus door contact op te nemen via tel. 085-8886484 of het online formulier. Blijf daarnaast op de hoogte van de activiteiten door de Facebook-pagina te volgen!

Meer weten of reserveren?

Laat een bericht achter via het contactformulier!

© Inkijkmuseum. Alle rechten voorbehouden.